one, two, three.

Är nu just hemkommen från en dag i stan med familjen &Lisa, trots omständigheterna.
Jag skulle alltså övningsköra tillstan.. Hinner bara ut på e4an då jag märker att det inte går gasa nåt, trodde att jag var allmänt dålig men så var inte fallet. Handbromsvajern var typ av eller nåt sånt, så det rök och luktade illa från bilen! Men efter ett kort besök på verkstaden så var vi iväg igen! Väl i stan så delade vi upp oss lite och alla fick göra det dom ville. Jag har lika fullt inte köpt en ända sak av det jag hade tänkt, hamnade på andra planer när jag insåg att inget fanns ändå i min storlek, så nyårslöftet för mig är att banta!!, jag klarade ju det här årets löfte så det ska nog funka igen. Ajaa, fick med mig 2par knästrumpor (lila och svarta) och en PUMAparfym. Sen har jag fått mig min Adidaskofta nu också, men allt annat jag skulle köpa tappade jag orken till att kolla på (A)


Nu så ska jag äta lite mat och sen bär det av till stan igen för att se AIK spöa MODO!!!!!!!!!
Får träffa min vän Martina där också!, då blir det planering av nyårs i pauserna - TAGGAAAAA ♥


kram. /e.

yammi .

Här är resultatet av den kurs som jag och Jenny har varit på hos våran kusin Karro, vad tycks?=)

- alltså en tårtbakarkurs.

 



Var faktiskt enklare än jag trodde och himla kul var det också !!! Stor chans att det inte är min sista tårta iaf!

 

NU TRÄNING!


kvar i nåt jag lämnat.

Igår kväll då vi kommit hem från f&f så tog jag plats framför TVn för att se Sverige spöa skiten ur Tjeckien.... 10-1 is AWESOME!!!!! Hoppas bara att dom kan hålla det här hela turneringen ut nu bara så blir livet great!



Nu är det dags för familjen att dra iväg i snöstormen med slutdestionation Piteå och min morbror. Där ska vi äta någon typ av jullunch och bara ha allmänt trevligt. Hade hoppats på att få övningsköra dit men vädret kanske sviker en...? Det märker vi sen ;)

 


Ikväll är det återigen dags för hockey!!! Österrike - Sverige. Hoppas på storseger igen =)

 

 

Förresten!! Jag har fått en 3mening i dag =)


jul i hökmark.

Nu sitter jag hos farmor och farfar i Hökmark och är äckligt mätt. Har just ätit ytterligare ett julbord, och nu väntar vi på efterrätt också. Bara tanken på det är bläää. Synd bara att det är för gott att skippa helt. Efter matens sista bit så bär det av hemåt mot Byske igen. Hade planer på att hinna hem före 20.00 så man skulle hinna se hela hockeyn ikväll, JVM Sverige - Tjeckien . Men planerna ser ut att spricka, får väl se så mycket man kan istället !


Har ägnat ganska mycket tid idag till att jobba med psykologiarbetet som vi måste lämna in innan den 29/12. Och det arbetet tar död på mig. Börjar närma mig slutet på det nu, har bara ett perspektiv kvar att skriva om och nu fattar jag iaf lite vad det handlar om så det ska nog gå ganska bra =)


NU,..efterrätt!
♥/e



                                                                                                  *Nyfiken i en strut.*


JULAFTON.

GOD JUL ALLIHOPA!!
Hade ingen tid över igår till att blogga så det får komma nu i efterhand.



Julafton började somvanligt med morgon presenter - trisslott, skumtomtar och LILAtrosor. Van faktiskt 50 kronor på min lott =) efter det så gick jag och la mig igen för att sova, hade ju inget annat att göra därklockan halv8 så. 
Sen gick jag, Jenny och Nils till m&m en stund för att säga godjul där, hemigen för att städa undan slutet och hjälpa pappa med maten. Kring 1tiden så kom f&f till oss. Klockan 3 kom mamma hem från jobbet och vi bänkade oss framför kalleanka. Sen blev det mat för fulla muggar, blev äckligt mätt!! - men det är kanske så det ska vara?


Efte maten så gick jag ut på tomteuppdgrag till grannarna. Barnen var frågvisa så man fick lov att vara påhittig med svaren, till exempel hur många nissar tomten har, och hur många säckar med paket som finns osv.

Sen missade vi SvenssonSvenssons jul i år!! TRAGISKT ;)


Här får ni en lista på det jag fått - kommer säkert glömma nåt ;
Adidas WCTkofta
Pengar
Presentkort på intersport
armand med berlocker
necesär med smink
uppvärmningströja (domare)
2 Beckfilmer (17&18 - snart komplett samling!! ) 
CDskivor (2Melissa Horn, 2Westlife)
Trisslott
Ljusstakar
2 singstarskivor
Trosor
Sporttop
Tofflor
Muffinsbok + silikonformar



Ha en fortsatt bra jul ♥
/e





danföre dopparedan.

Härlig dag i dag med mycket snöööö & julmusik :D
Började dagen med att gå upp på samhället för att hämta ut en julklapp på ICA, kan inte säga här vad det var för den som ska få det läser min blogg . .. Men mitt paket fanns inte på ICA, så jag traskade över till posten för att se om dom hade kvar det där i stället, såklart! Julen är räddad ;)
Resten av dagen ska nog tillbringas till julstädning av alla olika sorter, mamma lär nog bli nöjd iaf. Pappa ska även laga det mesta av julmaten idag så vi behöver inte vara hungriga över jul iaf - måste försöka hålla igen med maten men.


I kväll så ska vi fara till kusinerna i Kåge och, enligt tradition, baka julgodis! som vanligt ska vi göra marsipangrisar och andra figurer. Nytt för i år är att vi även ska baka punchrullar/dammsugare, så nu står det en sockerkaka i ugnen som ska användas till det senare =)



BTW. Det är himla massa paket under julgranen nuu =D !  ! ! !!! !

danföredanföre dopparedan.

Som sagt var, två dagar kvar till julafton. Har inte slagit in alla julklappar än... ingen panik för det men.

Idag så vaknade jag kring 10.00, åt frukost och gick sen ut för att skotta gården, vilket var väldigt behövligt. Ungefär en meter snö låg som ett täcke över hela garageuppfarten.  Vart hyfsat jobbigt och svettigt, tur då att man har en granne med traktor som kommer och tar bort det värsta - guld värt!
Efter skottningen så har jag återigen spelat lite FIFA med J&N, slagit in en julklapp och tagit det lite lugnt.

 

Ikväll så ska familjen kanske på julkonsert i Kusmark, om inte det blir av så måste jag slå in ALLA julklappar.
aja, inte så intressant. SES


091221

Hemkommen från en dag i stan. Jag Köpte lite saker till mig själv, som ett par legings, puder och ett låångt halsband. Känner att man måste köpa lite till sig själv under julen också, kan ju inte bara vara givmild =)

Hann inte göra klart repitionsfasen, så jag får göra klart den på måndag och vänta till då för att se om jag klarar den. Garagelektionen gick ganska bra, en himla massa saker som man ska komma ihåg till uppkörningen nudå?! Känner lite panik.

 

Nu sitter jag och spelar lite FIFA med syskonen igen, går iaf bättre den här gången! Sen så bär det av på fotbollsträning, tänkte fara dit och ta det lite försiktigt bara för att få träna lite grann nu under jul, för en gångs skull så känns det lite kul att träna så..


Hörs!


det blir en dag i staden.

Snart så far jag mot stan med mina syskon, dom ska inhandla slutet av julklapparna och jag ska träffa min vän Martinaaa ♥ Jag har iofs några måsten jag också, det är några saker till mig själv som jag skulle behöva köpa innan jul. Sen så ska jag gå på körskolan och testa repitionsfasen igen nu när jag har kollat igenom ordentligt svaren och pluggat! Hoppas att jag klarar det nu. Efter det så är det dags för garagelektion och ska lära mig om allt under motorhuven.



Sen ikväll så blir det förhoppningsvis träning, har ju inte ont i halsen så :)
SES


i wish every day could be, full of peace and harmony

Jag har dragit på mig någon jädra förkylning (det börjar vara ett tag sen men). Den har verkligen bestämt sig för att stanna också, förmodligen över hela julen. Varje gång jag hostar så spränger det i skallen. Men jag lever iaf, det är nog huvudsaken.




Har knappt sovit inatt p.ga. all hosta, så humöret är inte riktigt på topp heller. Började iaf dagen med att spela lite Playstation med syskonen, dom hade planerat att vi skulle spela FIFA. Jag åkte ut direkt ur turneringen som vi hade startat. Så jag kom snabbt på att vi kunde gå en promenad på samhället istället, det är iaf nåt jag är bra på. Jag for även och hämtade min cykel på busstationen och sen direkt vidare mot lite umgåsning med Lisa och Fredrika. 


Resten av kvällen ska ägnas åt lite julstämning - julgranen ska kläs och klappar ska slås in. 
BRB


091219

Igår så for jag, till stan för att döma futsalDM. Var dunder nervös före första matchen, men jag kom snabbt in i matchen och det kändes helt okej. Blir dock inte att döma på Sunnanå cupen, jag var "för dålig" för det (lite eget val också). Men då får man ju iofs bara sitta och se ännu mer fotboll den dagen. 





När jag och Jenny kom hem från stan så slängde vi i oss lite mellanmål och sen pallrade vi oss till Lisa för att jag skulle lära mig att locka hår med plattång. Så nu kan jag det!...eller?
Efter ett tag kom även Fredrika till Lisa, och som på gamla goa tiden så spelade vi kort .. hehe. 
När jag väl kom hem och slappnade av så tog tröttheten över, så det blev en hemmakväll.

tips på julgodis.



ROCKY ROAD

12 kakor

600 g mörk kvalitetschoklad 70 %
2 påsar dumlekola
2 nävar mini marshmallows
3 dl salta jordnötter
1 dl skalade pistagenötter


Gör så här:
1. Smält chokladen på låg värme i vattenbad (i en skål över kokande vatten).
2. Blanda samtliga ingredienser.
3. Fyll smeten i en plåt, cirka 3 cm tjock och låt stelna i kylskåp.
4. När kakan har stelnat, skär upp den i stänger.






RISCHOKLAD MED APELSIN SMAK

ca 20stycken

~2dl puffat ris
2msk syltade apelsinskal
~150gram mörk blockchoklad

 

Gör så här:

1. Blanda alla ingredienser i en bunke.
2. Klicka upp i små formar. Låt stelna.



GOOD LUCK!

 

 


början på ett toppen looov.

Första hela jullovsdagen!!
Hitills har dagen varit riktigt bra. Vaknade kring 10.30 iofs väldigt snuvig och hostig men det gjorde inte så mycket. Gick ner till köket där mamma var i full gång med att göra köttbullar och baka. Så jag åt lite frukost & for och handlade sakerna till det jag tänkte baka. Sen var det bara att börja!
Jag bakade Rocky road och rischoklader med apelsinsmak.. riktigt enkelt och riktigt goda!
(I nästa inlägg kommer recepten)
Efter allt bakande så åt jag Jenny och mamma ett mini julbord till lunch och sen for vi på promenad längs älven. Kameran följde med men jag har inte sladden här och jag är för ovanligehetens skull väldigt lat ;)




Kvällen ska spenderas med futsalregler framför näsan på mig, ska till stan och döma DM-matcher på Eddahallen i morgon och jag kan ju inte göra fel hela tiden så det är bara att börja läsa på lite så man kan det imorgon =)







skolaaa

SKOLAAA
Dagen började med engelska redovisning, det gick ganska bra. Men resultatet på provet som vi fick tillbaka var ungefär godkänt (lite drygt).
Sen har vi haft två frivilliga lektioner men eftersom jag ska och klippa mig kvart över tre så har jag inget val. Har turen att få vara lite med Martina på stan och sen ska jag träffa farmor och farfar också =)



Nu måste jag sluta skriva, Martina börjar vara aggressiv.



PEACE


i want it all.




Jag behöver jullov NUUUUUU !!!
Bort från skolan och återhämta sig lite.

091214, 091215

Återigen dålig uppdatering... aja skit samma!


Igår så hade jag faktiskt tänkt hinna blogga lite men tog mig aldrig den tiden. Halsen exploderade till på morgonen och den är jätte ond nu, sov knappt i natt så jag ber om ursäkt för mitt humör idag, jag var bara överdrivet trött, kunde nog sommna vart som helst. Var iaf inte "sur" så.
Igår efter skolan gick jag iaf till frissan för att ändra lite frisyr. Bestämde mig ganska snabbt för att klippa lite kortare, så det blev så. Dock blev jag inte så nöjd då jag kom hem så jag har hunnit vara in dit idag för att boka en ny tid för att fixa till lite. Så juliaa,. det kommer en bild snart =)
Efter klippningen så mötte jag pappa på stan och vi gjorde några ärenden på stan, gick och åt och sen traskade vi vidare till futsalutbildningen som vi skulle på. Tänkte bara berätta att jag blev typ godkänd på regelprovet (11/13) och sen fick jag uppbokat att döma två matcher i helgen i damDM och anmälde mig till att döma sunnanåcupen också,lite moneeey !!


Idag då. Som sagt var ganska dålig sömn i natt så humöret har inte varit på topp, har fått höra det av andra också så. Försökte att jobba med psykologiarbetet idag, men jag kommer ingen vart!! Jag fattar inte vad alla olika perspektiv handlar om ens, blir att bara tjollerskriva ihop något.
Försökte även vara lite smart och skicka hem engelska redovisningen till mig, när jag öppnar den här hemma så är det fel fil, det jag redan översatt färdigt är kvar på skolans dator, så jag får nöja mig med det som jag översatt.

 

Nu så är min vän Julia påväg till Tahiland =(
Kan inte säga annat än att det känns ganska tomt på skolan när en av vännerna saknas. Frågade till och med dom andra om vi inte skulle vänta på Julia innan vi gick på lunch, men jag påminnde snabbt mig själv om att hon inte var där. 
Kommer att sakna dig fullt ut Julia! Men så länge jag vet att du har det bra där borta så ska det nog gå bra =)
Sköt om dig vännen<3


greathelg.

Den här helgen har varit supergreat!!!
Började med att fara hem till Linnea efter skolan på fredag. Vi gjorde oss en himla god paj som blev middag och sen bänkade vi oss framför TVn och Lite IDOLfinal och hur mycket skratt som helst (lite tårar också). Lite utspårat där i pausen då vi gick ut i stallet och skrämde livet ur varandra och försökte stänga in varandra i boxarna... Inte kul, inte kuul.
Men kvällen var helt superduper, är svårt att ha trist med dom tjejerna!

(Fick övningsköra hem från stackis ocksåå), Martina följde då oss hem till Byskee.



Igår så var det en sportförmiddag, vi såg skidor och innebandy, emellanåt så lekte vi med vovven och åt lite tårta. Klockan halv6 så bar det av till gympasalen där kvällens uppdrag skulle börja.VI skulle sitta i sekritareiatet på en innebandycup. Det var minst sagt superkul ;D
Nog gjorde man bort sig någon gång då man glömde stänga av micken, tup bara att man inte sa något jätte farligt men !! Sen fick vi en himla massa fika och skratt!! Sen blev det ju en jäkla underhållning där i slutet.


Somnade 04.30, vaknade igen 07.00för att se lucia.. gick å la oss igen klockan8.00 och sovde till 11.30.
Kan inte säga att jag är pigg iaf, men det är det värt efter den här helgen!! <3




seeees


IDOL 2009





JAG ÄLSKAR CALLE ! ! ! ! ! ! !

 

- martina gillarr ERIK.




prov & FREDAGSMYYS

Nu är engelskaprovet avklarat., känns inte som att jag ska hoppas på allt för höga betyg på det, IG är kanske lagomt. Var överdrivet svårt enligt mig. Har inte hunnit göra samhällsläxan heller så vi får se hur det löser sig =)





Efter skolan
idag så bär det av till BUUUUUREÅÅ med dom allra bästaste!!!!! Ska gå och köpa lite mat och liknande efter skolan och sen blir det mycket skratt och fett ikväll med IDOL-finalen !! :D
Jag kommer att vara glad ikväll :D
Synd bara att V inte kommer =( hade varit ännu roligare då<3


Aja, back to school !!!

human nature.

Jag ser nåt mönster i mitt bloggande... Det skrivs bara då någon ber om det , annars är det sällan.
Alltså betyder det att någon har frågat efter lite update.

Jag orkar inte skriva ikapp allt ni missat, för jag anar att det bara är familj och vänner som läser ändå så jag har säkert hunnit berätta allt 10gånger ändå.

Torsdag idag alltså, har inte hänt något speciellt överkul idag.. alltså en vanlig dag i mitt liv-inte alltför spännande.
Kan börja med att berätta att jag HATAR bussar!!! Jag stog i en timme och väntade på att få sätta mig på en varm buss påväg hem!!! Först kom en buss, men den var full så det skickades en till buss som skulle vara ungefär 10 minutere bort... Vi väntade i 25 minuter, hehehe. Första bussen fick ju bara Kalixborna åka så.


Väl på bussen fick jag lite panik över att jag inte hade börjat plugga så mycket till engelskaprovet som vi har imorgon, eller grammatiken har jag ganska bra koll på, men alla 80glosorna kan jag inte. Får nog skylla mig själv lite. Men jag har ju resten av kvällen på mig så det ska nog gå bra.
Fast då ska jag ju hinna göra samhällsfrågorna också....aja.


Som ett avbrott i min glosinlärning så följde jag pappa på soptippen med en massa skräp - jag körde!
Nästa korta avbrott blir nog städning av mitt rum, och nästa avbrott blir natten!!!


TAGGAR TILL KOMPISHEEELG!!!!!!


sööndag.-

Julkonserten i går kväll var förvånadsvärt ganska julig av sig, Jag och Lisa satt mest och skrattade för oss själva!


Idag väcktes jag av jenny som inte fick igång TVn, hon hade glömt trycka på stömbrytaren ( klant ). Men man måste ju ställa upp för sin storasyster så jag fixade det hon inte klarade av.
Vi satt oss framför TVn och åt frukost samtidigt som vi såg på skidor :) Nu så ser vi på handboll och jag ska läsa lite körkortsteori, måste klara rep.fasen nu.


Tjing tjong

excuses for my friends.

Här får ni en liten update från mig, orkar/hinner ju aldrig blogga på veckorna så.

 

ONSDAG: Dagen började INTE med skola för ovanlighetens skull, jag och Jenny hade risk1an utbildning på körskolan. Det var en hyfsat tråkig utbildning men helt klart får man en tankeställare när man såg alla bilder och hörde statistiken.  Tillbaka till skolan just efter lunch, hann bara med en lektion sen följde jag Martina hem till "Skråmträsk - byn där allt händer" , eller så inte. Men vi tog det mest bara lungt innan kvällen fotbollsträning, nytt lag att träna med för min del. Var himla nervös men det var jag absolut i onödan. Alla var supertrevliga, jag fick beröm och skulle inte skada att fara tillbaka någon mer gång =)


TORSDAG: Sovde över hos Martina efter träningen, blev lite drygt med bussar osv.
For till skolan och taggade bad på gympan... NOT, man kan verkligen skämmas över sig själv. Jag gjorde lite livräddning, och sen hade vi lite "vatten-handboll". Efter skolan hade jag körlektion, gick jätte bra. Fick till och med en insyn på hur många knäppon som finns i trafiken, 3 körde mot rött och en annan svängde ut just framför mig!, jag fick iaf beröm för att jag han bromsa innan jag körde in i han :)
Senare på kvällen var det fotboll som gällde, gick väl hyfsat bra. Bussen hem 20.00. Sen somnade jag med skolböckerna framför mig kring 22.00.


FREDAG: Skola som vanligt då. Hade Stroke prov som gick hyfsat kändes det som iaf. Annars hände det inget speciellt på skolan tror jag.... :) Efter skolan gick jag på körskolan igen (börjar vara less på det), klarade FasFordon och testade att gör repitions fasen, det gick mindre bra. Måste bli klar med den innan tisdag!!!
På kvällen blev det familje kväll framför TVn - IDOL, cirkus Möller, glass i stooooora lass :D


IDAG: Tog mig en välförtjänt sovmorgon. Men det har inte hänt speciellt mycket idag, jag har kollat igenom en himla massa bilder på datorn- ganska trevligt faktiskt. Sen har jag varit och handlat lite till middagen som jag ska bjuda familjen på. Måste gå och börja göra den nu.
Sen ikväll så ska jag och Jenny kanske fara och lyssna på när mamma och pappas kör sjunger julsånger , måste skaffa sig en himla massa julstämning nuu =)



HÖRS


yoooo

lever livet i skråmträsk just nu =D helt underbart ! ;)

 


RSS 2.0