intressesmurfs inlägg.

WEI, börjar kanske få någon ordning på min mage snart.
Har börjat ett test för att kolla om jag är laktosintolerant eller om det är nåt annat som jävlas. Jag började med att skippa äta mjölk i måndags och har faktiskt lite mindre ont i magen, vet inte om det är p.ga. det eller nåt annat. Så på två veckor ska det här utredas ihopp om att vi får någon lösning på det hela.



                                                


Kan säga en till sak också.
Jag ska kanske få fara till norrbotten för att få döma D.div2 fotboll !!!!
- det låter kanske inte så coolt men det är det;)
Det känns som ett bra steg i min utvecklingskurva faktiskt - ska bara gå ner i vikt och träna upp fysiken, sen... då jäävlar!!!



Har även fått mitt utlåtande från Junselelägret, NÖJD!
+"bra spelförståelse, bra placeringar , tecken och signaler, har goda matcledaregenskaper"
-"bör förbättra sin fysik, träna baklängeslöpning, bör gå ner i vikt."


många careface gissar jag;) heheheh.
GODNATT.

 


häftig onsdag !

Nu får ni allt ta och lugna ner er med alla kommentarer, jag har inte tid att svara på alla jag får!!!
Det är verkligen jättekul att få bevis förutom statistiken att det finns folk som läser, men,.. coool down :)

*IROONIIIIIIIII*

-får alldeles för få kommentarer, ids knappt skriva mer, har knappt tid... -


Jobbade 7.30-12 idag, riktigt härligt pass även om tiden gick assegt. Fick höra från en tant att hon inte förväntade sig att jag skulle kunna nåt..... hur ska man ta det?


Hann bara innanför dörren här hemma så ringde Lisa och kollade om jag ville följa till stan - jatack!
Så vi tog bilen och brummade iväg mot staaan för att bränna iväg lite pengar, vi fick ju studiebidraget idag så den shoppingrundan satt fint. Köpte med mig hem en tvål från bodyshop, någon adaptergrej till bilen och en bok (som jag tänkt plåga igenom mig hela sommaren)






Hann bara hem därifrån också så blev det middag och sen snabbt iväg till Ostvik för att döma F17 i fotboll. Är nöjd över min egna domarinsats, fick även lite beröm från publiken EFTERÅT - under matchen var dom tydligen också domare, hade för mig att det max fanns 3-domarsystem, idag verkade det finnas 17 st MINST - inte för att jag brydde mig om dom men ;)


Nu så ska jag ta och få i mig lite käk, ska se om magen tycker att det är okej. Sen blire duschen och sängen och godnatt!!!  Jobb imorgon 7.30-12.



tisdag.

Hektisk dag på jobbet igår, fick prova på en lite uppstressad och akut situation och bara allmänt mycket att tänka på under kvällen när man bara jobbar 2st, alltså lägga isäng 8pers, ge mediciner osv... Men nu har jag lärt mig hur det går till då ska det säkert gå bättre nästa gång.


Imorse så väcktes jag av min lilla fyrbenta vän, det var väldigt mysigt!! men ännu bättre hade det varit om han kom liiiiite senare än klockan 07.00 då man har sin nästan ända lediga dag under veckan. Men jag gick snabbt ner till soffan och efter ett tag tuppade jag av där, gav Risto en tuggleksak så han höll sig sysselsatt iaf;)





Jag har just svalt dagens lunch och ska strax packa in i bilen (dammsugare, städgrejer, fika och syskon) för att fara till stugan och städa upp min och Jennys lilla sovstuga. När jag kommer hem därifrån så far jag vidare på träning, hem och fixa till mig lite och sen vidare på domarfest - mat, fotboll, domarsnack osv.


Ägnar en extra tanke åt min vän Martina som ligger hemma och är sjuk - KRYA PÅ DIG VÄNNEN :*





Ha en bra dag allihopa !!

V26


måndag: städa rummet  | Jobb 16-21
tisdag:                | klubbkväll för domare eller träning?
onsdag: Jobb 7.30-12  |  döma F17
torsdag: Jobb 7.30-12  |  träning.
fredag:
lördag: Jobb 7-12 och 16-21
söndag: Jobb 7-12


Ganka härligt jobb schema i veckan, mång korta dagar oh det gillar vi!!!!
Om nåon vill göra någon på tisdag eller fredag så är jag helt öppen för förslag :)






Kan även meddela att denna snygging är våran och står nu parkerad på våran uppfart!
Lite bättre acceleration på den här i jämförelse med våran trasiga ford ;)



update.

Midsommarafton var asnice - firade den med Julia, Martina och hennes familj och en massa annat folk. Fick uppleva saker som jag aldrig varit med om förut - dans runt midsommarstången, så många snapsvisor, och allt det där folket (har ju inte träffat dom förr så) ;). Vi spelade även brännboll, körde 5kamp och åt goood mat. Men det var en hellyckad kväll om man bortser från Martinas olyckliga fall <3 Fick sova över i Martians husvagn som blev äckligt varm under natten,näst intill olidligt!!!


Just när jag skulle fara till stället där vi skulle vara så insåg jag att jag hade slut batteri i kameran, så det blev bara några få mobilbilder.

  





Igår så spelade vi våran sista seriematch för uppehållet, mot Rönnskär. Slutade med en 4-0 förlust för oss, vi hade många lägen men sumpade dom. Men på nåt sätt var det en "rolig förlust". Det var inte en sån som gjorde att jag gick in i mig själv och var arg och besviken,på nåt sätt tog jag den här förlustn ganska bra. Kan ha varit för att jag för en gångs skull kände att jag gjorde en bra match, var nöjd över min insats. Sen finns det alltid brister någonstans men dom behöver man inte alltid leta fram.


Idag så har våran fyrbenta lilla kille kommit hit till Byske, Risto altså. Så nu har m någon att gosa med på dagarna när man inte jobbar. Vi får se hur länge han stannar, men några dagar iaf :)

Ska jobba 16-21 idag, så jag missar fotbollsträningen men får lite pengar iaf !!



talking with you.

HEJ !
Har jobbat 7-17 idag, lite halvdrygt men det gick hyfsat snabbt eftersom hela dagen har kännts som en ända lång rast. KLARADE DELEGERINGSPROVET IDAG - så nu blire lite lättare att jobba när man har tillgång till all medicin också. En ordinarie hade gjort en jordgubbstårta till all personal, hon sa att det blev ett bra firande för att jag hade fått delegering!!!


Slutade som sagt var 17, for snabbt hem och åt lite mat och sen vidare på träningen som började 18. Den var skitdryg och mina ben hängde inte alls med, men jag får hursom helst spela på söndag vilket jag egentligen inte ville men.


Nu äre dags att gå och sova
. Någon snubbe ska komma och störa min sömn, han ska komma och kolla på våran bil som vi ska bli av med nu, hoppas att han köper den!!! Sen får vi våran nya, fina, svarta SAABcombi i början av nästa vecka. He bli no braaa!


ONSDAG

Vaknade imorse och for och hämtade upp mormor för att fara vidare och handla mat med henne - fick en liten slant för "besväret"... KIIING !


Strax efter lunch så for jag vidare till Lisa och vi la oss på deras baksida på filtar med en hemgjord slush, musik utsprutande från datorn och njöt av solen som befann sig i Byske. Ganska trevligt och behövande att få sig en pratstund. Låg och solade till halv4 då begav jag mig hemåt igen och åt lite middag och gjorde mig klar för kvällsjobb (17-21). Nu är jag iaf hemma därifrån och sitter här vid datorn och pratar med lite frieeends.

 


Nu måste jag iaf ta och sova och ladda om batterierna till morgondagen.
Ni kan vänta er bra väder mellan klockan 7-17 eftersom jag jobbar då, efter det ska det säkert regna;)

 

 


i have no money.

Paniken kommer krypande. Jag har varit på stan med Martina idag efter det att jag varit och fixat ryggen. Sen så är det så himla mycket reor nu också så jag köpte mig en skjorta/blus och ett par jeans. + att vi gick och köpte biljetter till Stadsfesten, hejdå 940kronor idag. 

Sen kan jag ju säga att det kommer ett paket från ellos fullt med kläder nu mot slutet av veckan. Om jag då ska ha allt det så försvinner det ytterligare 1000kronor. Helt seriöst så finns inte alla dom här pengarna på mitt konto, får ju studiebidrag strax men dom räcker inte långt - jag har nog börjat inse att jag måste sluta impulshandla så mycket som jag gör :] 


Det finns inget som jag längtar till så mycket som slutet av Juli - då kommer första lönen!


wanna make me whole?

Onödigt inlägg, behövs absolut inte läsas, ni behöver inte bry er, jag vill bara skriva av mig.






Gårdagen har jag inte så mycket att säga nåt om. Matchen gick som den gick - förlust. Men det var inte det som kändes mest, det var inte det som gjorde mig så himla besviken och arg efter matchen, det var inte heller det som förtörde resten av min kväll. Det finns nåt som förföljer mig, nåt som jag bara vill skaka av mig men det går inte. För det första borde prestationsångesten försvinna, men det är inte mitt största bekymmer.
SKADOR.
Jag är less nu, när ska det bli nog för mig?, och när ska jag ge upp?
Har haft den ena sträckningn efter den andra under den här säsongen, handlederna är kaiko och ena axeln har varit störd. Nu plussar vi till att jag fastnade i gräset och knät knakade till/vreds - kul... och det kan inte vara specielt mycket som ligger rätt i min högra hand och jag har ingen aning om vad jag gjort med den. Min superrisiga mage räknas kanske inte till en skada, men den finns här och den tar oändligt med krafter från mig.
Sen finns det ju skador som man får skylla sig själv för, typ när man sparkar i stolpen av ilska...känns efteråt kan jag ju säga.


Men redan efter operationen som jag gjorde för drygt ett år sen så kände jag att jag ville att det skulle vara nog, redan då var psyket slut och jag kände att jag inte skulle orka mycket mer.  Vad var det då som drev mig vidare och vad är det som fortfarande håller mig kvar och känner viljan att fortsätta? Först trodde jag att det var viljan att spela fotboll som gjorde att jag kämpade genom den långa och påfrestande tiden av rehab. Men jag har börjat tveka. Jag tror att det r min styrka och vilja att inte ge upp, jag tror att jag vill bevisa för alla att jag är bättre än dom tror. Att om någon säger att jag borde lägga skorna på hyllan så taggar det mig ännu mer att komma tillbaka från skador. Men någon gång måste ju även jag tappa styrkan- den är inte oändlig.
Vi får vänta och se vart viljan tar mig, det kan ta slut här eller så tar det mig så långt jag bara vill.



Jag får leva på hoppet att allt går som jag vill - hoppet är det sista som överger en.



jag försöker säga något klokt, men allting låter dumt.

Har jobbat 7-12 nu 2dagar på rad, ganska härlig start på sommarjobbet faktiskt. HAr inte så mycket att skriva om nu, int allt för mycket som händer så., men jag bjuder på en veckoplanering så att ni har en liten koll på vad som händer i mitt liv när jag ändå tappar kontrollen.


MÅNDAG; jobb 7-12 > träning
TISDAG; leeeediiig , inga planer än.
ONSDAG; jobb 17-21
TORSDAG; jobb 7-17 >träning 18
FREDAG; jobb 7-12 >midsommarfirande i staaan.
LÖRDAG; sova och återhämta sig.
SÖNDAG; fotbollsmatch.





Sen väntar det en ny vecka med nya möjligheter och nya problem.


fredag, lördag.

Gårdagen var riktigt bra!
Var på stan med Martina ett tag och fick med mig 2linnen, 2halsband och en sjal hem, riktigt nöjd med dom inköpen. Ska även beställa hem lite kläder från internet ikväll (förhoppningsvis).
Senare på kvällen så tog bilen och körde till Ålund för att se lite pojkar lira fotboll, synd bara på alla mygg - dom borde utrotas?



Idag så har jag varit iväg till Ursviken och dömt lite damer div.3 fotboll som HD. Eftersom jag har så himla dåligt lokalsinne så tog det ett tag innan jag kom fram, HAHAH! Skitväder, superdålig och lerig plan och gnällande spelare. Men jag fick positiv feedback från spelare och ledare efter matchen så det känns bra trots allt- fick ju betalt och det är ett tecken på att det inte var katastrof;)


Har ägnat ett tag av mitt liv till att se på bröllopet på tv också. Lite häftigt kan jag ju säga att det var men :)
Nu blire middag sen ska jag ladda upp till morgondagens match med vatten och sömn!

PEACE !

fredag, 18/6

Har just kommit hem från Byskeskolans skolavslutning, nu känns det verkligen som att det är sommar på riktigt!
Ett +i kanten till alla som sjöng i kyrkan, de gjorde det OTROLIGT bra!!!


Nu så ska jag gå och städa mitt rum, får man sovgäster så måste det gå att lägga en madrass på golvet och det kan jag säga att det gör det inte nu. Nämen Martina och JuliaH ska komma hit till Byske och joina oss ett tag, vi ska se lite fotboll, och säkert ha det himla bra! - ska ju till stan först och bränna lite pengar på lite reor, hoppas att jag hittar allt jag vill ha och lite till, vill uppdatera min garderob inför sommaren, får se hur det går.



Imorgon så ska jag göra min första HDmatch efter lägret i Junsele, ska verkligen försöka komma ihåg alla tips jag fått så ska vi se om jag får lite bättre förtroende till att döma lite bättre matcher, finns inte så mycket bättre på damsidan än det jag dömer nu för tiden, men lite mer HDuppdrag kanske. Sen går det ju att stegra på herrsidan men det tror jag inte skulle hända.


DAGS ATT STÄDA!!.
PEACE.


I'm findin' it hard to believe


Ställde faktiskt larm på mobilen så att jag skulle vakna lite tidigare idag. Lika fullt så låg jag och drog mig en stund till och vaknade kring 10 tillslut. När jag väl klev upp och öppnade upp i fönstret så insåg jag att det skulle bli en bra och varm dag!


Åt lite frukost, checkade datorn, gick till Lisa och umgicks med henne under hennes korta lunchrast (istället för att hon skulle sova) och sen gick vi tillbaka till hennes jobbbb! Själv fortsatte jag promenaden längs älven med solen i ryggen. Man ska ju faktiskt inte klaga på solen när den väl kommer fram, men det blev nästan föör varmt ;) men jag är glad att jag har ledigt iaf, börjar jobba 16.00 idag och då har solen säkert försvunnit ;]


GILLAR DEN HÄR DAGEN SÅHÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄÄR MYCKET
-och lite till .




foto; JAG redigering; JAG ©



Take me as I am, don't try to change me.


här haru Linnea ;)

Hey!
Jag har fortfarande riktigt ont i mitt lår sen sträckningen i söndags., någon gång ska det väl gå över men det går inte allt för bra att jobba med ett stört lår.






Har alltså börjat sommarjobba nu på äldreboendet här i Byske, trivs redan riktigt bra. Har haft inskolning i två dagar och känner mig redan ganska självständig - kommer snabbt in i rutinerna. Ska jobba i typ 8 veckor framåt och fåin en hel del pengar till min kassa som vi sen får se vart allt går - hade hoppats på en resa men vi får se hur det blir med det. Får väl spara pengar annars, även om det är riktigt trist.


Nu ska jag ta mig en liten promenad bort till fotbollsplanen och kolla på träningen och sen vara med på genomgången som vi ska från segermatchen som var i söndags - vill egentligen sova men. Jag får göra det imorgon istället, börjar inte jobba förän 16.00 så.



Härligt att min vän Linnea kommit hem från Karlstá nu också, jag tycker att du hör hemma här i Norrland<3 PUSSSS!!!



                                                                            show me love
                                                                       and what it´s all about.




fotboll.

Har haft match idag mot Mjövallen, kom hem med 3 härliga poäng och en sträckning i låret. Vann med 7-1, SUPRISE, vi kan göra mål (A)




Nu laddar vi om batterierna till nästa helg då vi spelar mot Ljusvattnet, hoppas att vi spelar lika bra som vi gjorde idag, då kan nog dom ligga risigt till ;] 
Men det är bara att vänta och se.

 


 

Inskolning imorgon på sommarjobbet - nervööööööööööös!

 

 


What a weekend!

Skolavslutningskvällen var toppen. Började med middag i parken med lite people, blev lite sallad. Sen traskade vi mot Kvantum för att handla lite, träffade lite personer på vägen dit som man inte riktigt hade räknat med att träffa men ;] Traskade runt lite på stan och sen in till Bonnstan, träffade ännu mer folk under resten av kvällen. Och alla man stötte på var som ovanligt glada , undra varför? HEHEHEH.

 

 


 

Gårdagen spenderades i Lidträsket, i Lisas stuga. For dit kring 2tiden och kom väl hem12, trötta efter en suuuuperbra och avslappnande kväll. Vi grillade lite mat över öppen eld och satt på bryggan vid sjön och åt - solen lyste till och med. Efter maten så öppnade vi dom gosaker som egentligen skulle grillas och ätas senare på kvällen, typ marsmallows, mariekex, ostkrokar och drickor. Mariekexen spottades iofs mestadels ut p.ga. allt skratt ;D

Gjorde ett försök till att fara ut och fiska men eftersom vi inte hade något ankare med oss och det blåste så mycket så rodde vi tillbaka (a)
Satte oss istället och grillade gigantiska pinnbröd och även chorizo och marsmallows.



Även den här kvällen blev riktigt bra, så länge man umgås med vännerna så verkar allt gå braaa!!
Hela helgen har ju varit helt klockren, anslutningsfest, grillning och fotbollsmatch - jag gillar det.

 

 


kind of SOMMARLOV

Kommer förmodligen att läsa både bloggar och på facebook om folk som har tagit studenten. Men jag är inte en av dom som skriver. Men jag tänker positivt - jag har bara ett år kvar innan jag tar studenten med mina vänner. Jag ska ju inte deppa heller, ska ju se till att ha riktigt kul ikväll på staaan, träffa folket som är ute och går.
Lägger upp lite bilder nu (mobilbilder men), sen så laddar vi till sommarlovsfest!!!



Välorganiserat klasskort?





Ledsen över sommarlov Julia? ;D





Sommarfin och glad Martina ;]



Lunch i solen.


skön måndag.seg smörgås. tropisk familj.

Kan meddela att vi inte van matchen igår (vilket vi inte borde ha gjort heller men man måste ju vara positiv), men spelade 0-0 vilket vi är riktigt nöjda över, känns som en vinst!



Vaknade tidigt i morse för att bege mig mot Umeå med mamma och Nils, skippade att fara på skolan för att baka eftersom det kändes himla onödigt +att jag var i behov av att hitta sommarkläder!! Det var ju inte bara därför jag for till Umeå, hjälpte Nils att stöka ur lägenheten eftersom han flyttar hem över sommaren.

Kom iaf hem med en färgglad skjorta, ett mintgrönt linne, en blommig klänning och tre par trosor. Riktigt nöjd med dom inköpen. Ett litet minus på dagen var då att våran Ford Galaxy (helst lite trasig) svek oss lite (IGEN), tur då att mamma är riktigt duktig på att köra ;) heheh.





Direkt då jag kom hem så slängde jag i mig lite mat, stannade av i 10 minuter och for vidare till fotbollsplanen för att döma fotboll, F17 - Morön. Gick faktiskt riktigt bra, fick beröm av våran fystränare över mitt löpsteg; "JÄKLAR, vilket löpsteg tjejen!!" blev lite glad då eftersom jag trodde det var min svaghet ;]


Brännboll på skolan imorgon, sen slutar vi. JÄÄTTE VÄRT ?!?!? Jag kan inte ens träffa bollen med det platta racket.


aja, ska sluta snacka strunt och gå och sova istället.
PEACE

FOTBOLL

Far iväg mot dagens fotbollsmatch nu.
Byske IF BODÅ - Bureå, på Moravallen 16.00.






Har en känsla att det blir en vinst idag, det blir tufft men 3poäng är vad vi ska ta ikväll.
Join us och heja på oss? :)


WHAT A BEAUTIFUL DAY.

Startade våran resa norrut halv9 från Byske, hämtade upp Julia i Kinnbäck och for sen vidare till Haparanda och Finland. Stannade av på Biltema i Luleå och köpte nya vindrutetorkare till bilen och sen vidare igen.
Vet inte när vi var framme i Haparanda men alldeles lagomt till att vara hungrig. Men istället för att äta lunch så for vi över till Finland, gick på Alko och lite andra affärer, hittade tyvärr inga kläder men. Tillbaka till Sverige igen, började med att gå till restaurangen på IKEA och åt goooo lunch, sen backade vi och började handla där. Fick med mig en necesär hem till mig själv och resten var bara tjoller till mamma ;) Sen får vi ju inte glömma de 19 pennorna som slank ner i väskan - pappa bad mig att ta några.





Hemresan då, den gick betydligt fortare än resan dit. Hände inget särskilt på hemvägen, bara det att vi blev lite övertrötta och skrattade ganska mycket ;] Körde musik på hög volym och sjöng minst lika högt med våra vackra (?) sångröster.
Framme i Kinnbäck kring 20.30, och sen fick vi hämtning och begav oss hemåt igen, trötta och slitna.
MEN VILKEN DAG.
Det här kan vi ju se till att göra någon mer gång :)


HEJ IGEN !

Var ett tag sen jag skrev, en vecka sen drygt . Men lika fullt har jag haft några läsare med hoppet att det kanske skulle koma upp något inlägg trots torkan, här kommer det ett iaf :)



For alltså till Junsele på domarläger förra torsdagen (27/5), tog väl ungefär en halvtimma innan alla pratade med alla och skämten var igång,kändes som att det skulle bli en bra helg. Fick totalt döma 6matcher, 2 som HD och 4 som AD. Fick bra kritik och matchgenomgångar efter matcherna. Det var ett väldigt tajt schema under dagarna men efter 8 så var all teori färdig också. Så då började det roliga,vi gick ut på promenader i lilla Junsele, vi spelade kort, åt lite onyttiga saker, drev skiten ur varandra, drog skämt och skrattade!
Det här var en såndär helg som man aldrig vill fara ifrån, man vill att livet ska ta ett stopp så att man kan vara kvar ett tag till. Nu får vi istället dra ihop så många som möjligt på någon cup att döma så får vi träffas lite mer iaf :)





Sen den helgen har det nog inte hänt så mycket,..inget jag kommer ihåg iaf. Har mest tagit det lugnt här hemma, tränat lite och umgåtts med vänner.

Idag så är jag ledig från skolan, vi har istället besök av farmor och farfar som för tillället är på begravning med mamma och pappa också. TRIIST. Ska strax fara och fixa mig lite pengar och sen börja göra en roadtripskiva till morgondagen - Alltså en liten bilresa med Jenny, Lisa och Julia till hemlig ort ;) ehhehe, skoja bara. Vi drar norrut till haparanda för att gå lite på IKEA och shoppa kläder, sen far vi en sväng till vårat grannland Finland också :)
- Uppdaterar förmodligen om den resan imorgon kväll eller söndag beror på när jag hinner.


Sticker vidare nu! SES

RSS 2.0